Kamatvágásra számít az állampapírpiac is

Úgy tűnik, az állampapírok másodlagos piacán is mindinkább biztosra veszik, hogy az MNB jövő hétfőn kamatvágásról dönt majd.
Ádám Viktor, 2004. december 14. kedd, 14:46
Fotó:

Keddre felgyorsult a hozamcsökkenés üteme a másodlagos állampapírpiacon. A hétfői 2-5 bázispontos süllyedés után jellemzően 10 bázispont körüli értékekkel kerültek lejjebb a referenciaértékek. A kivételt a legrövidebb, háromhónapos futamidő jelentette, ott 21 bázispontos apadást regisztrált az Államadósság Kezelő Központ. Megfigyelők arra számítanak, hogy a jegybank jövő hétfőn 50 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK