Kaptunk egy semmit Amerikából

Az amerikai tőzsdék pont ugyanazt csinálták, mint az európaiak, semmit.
NAPI, 2010. március 8. hétfő, 22:19
Fotó:

A vezető amerikai indexek gyakorlatilag ott fejezték be a hétfői kereskedést, ahol pénteken zártak, elképesztően alacsony forgalom mellett nem változott érdemlegesen értékük (A Dow 13 pontot csökkent az S&P 500-as stagnált). A kommentárok szerint nem meglepő, hogy a piac kifújja magát az elmúlt napokban produkált emelkedés után. Egy éve volt a mélypont a világ értékpapír piacain, így egyre tovább nő az optimisták száma, hiszen az elmúlt száu év tapasztalata azt mutatja, hogy az a bikapiac, amely megél egy évet, rendszerint jóval hosszabb ideig is kitarthat.

A stagnálás állapotát jól mutatja, hogy viszonylag egyensúlyban maradt az emelkedő és a csökkenő részvények száma a nagyobb amerikai tőzsdéken.

A nap híre az AIG leányvállalatának eladása volt a Metlife részére, meglepő módon mindkét papaír ugrott a hírre. Előbbi 3,3, utóbbi 5 százalékkal értékelődött fel a bejelentést követően (az ilyen bejelentéseknél rendszerint a vevő részvényeinek árfolyama csökken).

Az olaj árfolyama stagnálással fejezte be a napot (nap elején emelkedett, majd később esett), az arany egy százalékkal lett olcsóbb, 1120 dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK