A három hete nem látott emelkedés élén a technológiai- és olajrészvények álltak, miután a fogyasztói kiadások két év óta nem látott emelkedése csökkentette a gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmeket - a Bloomberg által megkérdezett szakemberek az adatok fényében kisebb esélyét látják egy recessziónak. Az energiaszektornak jót tett az olajár emelkedése is - a februári nyersolaj jegyzése 2,5 százalékkal ugrott meg -, az Exxon másfél, a Chevron több mint két százalékkal javult. A várakózások feletti gyorsjelentésről beszámoló Research In Motion több mint tíz százalékkal erősödött, ami megadta a pozitív alaphangot a többi technológiai papírnak is: a Google egy, az Apple 3,6 százalékkal ment föl. Jót tett a pénzügyi szektornak az a hír, miszerint a Merrill Lynch befektetési bank előrehaladott tárgyalásokat folytat a szingapúri állami tulajdonú Tamasek Holdings Ltd.-vel arról, hogy az utóbbi 5 milliárd dollárt fektetne be a Wall Street-i pénzintézetbe. A részvény két százalékkal értékelődött föl, miközben a Morgan Stanley közel hat, a JPMorgan pedig 1,8 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!