Kelendő volt a három hónapos kincstárjegy

A három hónapos diszkont kincstárjegyek mai aukcióján jelentős érdeklődés, és nyolc százalékohoz közeli átlaghozam volt jellemző.
NAPI Online, 2006. november 21. kedd, 12:29
Fotó:

A 30 milliárd forint értékben meghirdetett állampapírokra 125 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, a jelentős érdeklődés ellenére azonban az ÁKK nem emelte meg az elfogadott mennyiséget. Az aukció átlaghozama 7,98 százalék volt, amely jelentős hozamcsökkenést jelent a tegnapi másodpiaci referenciaértékhez képest. Az elfogadott hozamok 7,96 és 7,98 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK