A legnagyobb németországi kereskedelmi áruházlánc, a Metro harmadik negyedévi bevételei a kelet-európai forgalomnövekedésnek köszönhetően 15 százalékkal magasabbak lettek, az előző év azonos időszakához képest. A 31 országban 2400 üzletet üzemeltető vállalat adózás előtti eredménye 323 millió euró lett a szeptember végével záruló negyedévben, felülmúlva a Reuters által megkérdezett elemzők 314 millió eurós előrejelzését. A Metro forgalma 10,8 százalékkal, 15,65 milliárd euróra nőtt a negyedév során, nagyobb mértékben, mint ahogy azt az elemzők várták, annak ellenére, hogy a cég hazai forgalma - amely a bevételek mintegy 40 százalékát teszik ki - négy Metro-egységből háromban visszaesett. A németországi bevételek a Wal-Mart 85 üzletének megvételével 6,9 százalékot emelkedett, ám ettől eltekintve a Metro odahaza mindössze 0,5 százalékos forgalomnövekedést regisztrálhatott volna. A harmadik negyedévi adatok tükrében a Metro vezetősége a 2007. évi forgalom 9 százalékos növekedésére számít a korábbi 8 százalék helyett, míg a profit terén 6-8 százalékos gyarapodást prognosztizál. A Metro részvényeinek árfolyama 0,4 százalékot esett a bejelentést követően kedd reggel 10-ig a frankfurti tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!