A nap eleji halvány plusz után halvány mínuszokba került a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, és némi mocorgás után szinte változatlanul fejezte be a napot. A délelőtti csúcspont 17 946 pont, a délutáni mélypont pedig 17 762 pont volt a BUX esetében, ami rendkívül szűk sávnak tekinthető; a zárószakasz után éppen a két végpont között, 17 815 ponton állapodott meg a vezető pesti részvénykosár, ami 0,3 százalékkal alcsonyabb érték a hétfői zárásnál.

A nap nagy eseménye az MNB kamatdöntése volt, ami nem hozott meglepetést, a piacok a jelek szerint inkább negatívan reagáltak erre. A forgalom vékonysága miatt azonban mégsem lehet egyértelmű a következtetés; mindössze az OTP és a Richter papírjaival kötöttek milliárd forint feletti tételben. A blue chipek között a nagyobbik gyógyszergyártó mutatta be a legnagyobb mozgást, a Richter ugyanis egésznapos zuhanás után 2 százalékot vesztett az értékéből, és 32 545 forinton zárta a napot.

Az utóbbi hetekben nagyot korrigáló Egis viszont nem találkozott befektetői érdeklődéssel, és árfolyama meglehetősen unalmasan, a hétfői zárószinttel megegyező értéken fejezte be a keddet (igaz, nap közben mély mínuszokban is járt).

A két nagypapír egymással ellentétesen mozgott: az OTP egyszázalékos erősödéssel 4550 forinton, a Mol viszont 0,8 százalékos gyengüléssel 15 930 forinton végzett. Két forintot erősödött a Magyar Telekom, amelyre 408 forinton született az utolsó kötés; osztalékrallynak se híre, se hamva.

A kisebb, de azért szemmel észrevehető forgalmat generáló részvény között az Állami Nyomda 2 százalékot vesztett értékéből, az AAA Autó stagnált, az Appeninn pedig másfél százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!