Készletnövekedés szorította le az olajárakat

Az amerikai olajkészletekben bekövetkezett váratlan növekedés miatt csökkentek szerdán az olajárak.
MTI-Eco, 2015. december 16. szerda, 17:23
Fotó: MTI/EPA

Az Energy Information Administration adatai szerint az Egyesült Államok nyersolajkészletei az elmúlt héten 4,8 millió hordóval emelkedtek. A Wall Street Journal által készített felmérés szerint viszont a piac 1,4 millió hordós csökkenésre számított.

Az American Petroleum Institute kedden a készletek 2,3 millió hordós növekedést mutatta ki az elmúlt hétre vonatkozóan.

Az amerikai WTI nyersolaj határidős jegyzése európai idő szerint délután öt órakor 3,61 százalékos, 1,35 dolláros veszteséggel hordónként 36,00 dolláron állt. A Brent nyersolaj határidős jegyzése 1,07 dollárral, 2,78 százalékkal hordónként 37,66 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK