A cseh részvénypiacot ajánlja felülsúlyozásra egyedül a Citogroup a régióban, míg a lengyelek semleges ajánlást kaptak, addig a magyar részvénypiacot kerülné az amerikai bank elemzője.

Amennyiben külön vizsgáljuk a részvényeket akkor azért nem olyan rossz a helyzetünk mert legalább két papír az Egis, és a Richter felkerült a Citigroup kedvenc régiós papírjainak a listájára. A régióban a kedvencek között van még a cseh CEZ, a lengyel PKO, a PGNiG és a Polsat.

A citigroup elemzői egyébként arra is figyelmeztetnek, hogy véget érhet a Közép-Kelet-Európában tapasztalt részvénypiaci rally, miután az idei mélypontokhoz képest 30 százalékotl értékelődtek fel az irányadó indexek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!