A Deutsche Bank Bloombergnek nyilatkozó elemzőjének prognózisa szerint az európai részvénypiacokon az következő 12 hónapban újabb 16 százalékkal drágulhatnak a részvények azt követően, hogy az idei, május végi mélypontokról már 18 százalékkal emelkedett az Stoxx Europe 600-as mutató. A nyugat-európai részvénypiacok elmúlt heti szárnyalása ellenére sem tűnnek túlértékeltnek a papírok - vélekednek A Reutersnek nyilatkozó elemzők, akik szerint azonban mostanra megérett az idő egy kisebb korrekcióra, miután az FTSE 100 kedden 0,4, a DAX30 0,6, a CAC-40 pedig 0,8 százalékos pluszban zárt. A legtöbb nyugat-európai parketten emelkedést regisztráltak az irányadó indexek, elsősorban a jó vállalati eredményeknek köszönhetően. Londonban a Barclays volt a sztár, 4 százalékos drágulása a bankszektor egészére is kihatott - a harmadik legnagyobb brit bank kedden közölte, hogy bár harmadik negyedévi eredménye éves szinten kevesebb mint a negyedére zsugorodott, tőkehelyzete továbbra is erős. Frankfurtban a Deutsche Post eredménye okozott kellemes meglepetést - a szolgáltató várakozásokon felüli, 226 milliós nyereségről számolt be egy évvel azután, hogy 83 millió eurós veszteséget jelentett. A részvények több mint 4 százalékkal értékelődtek fel. A luxuscikkeket gyártó Hermes papírjai közel 8 százalékot drágultak, miután a francia cég jelezte: harmadik negyedévi forgalma 31 százalékkal nőtt, éves eredménye pedig jobb lehet az eddig vártnál. Az árupiacokat a dollár euróval szembeni folytatódó negatív korrekciója segítette - a zöldhasú kedden újra megközelítette a közös devizával szembeni 1,4-es szintet, majd az esti órákra onnan visszatornászta magát 1,385-ig. Az olaj jegyzése 87 dollár felett is megfordult az IEA előrejelzésének közzététele előtt, a nap végére még mindig két éves árfolyamcsúcs közelében, hordónként 87,05 dolláron forgott. Az arany újabb nominális rekordot döntött, másfél százalékos felértékelődés után 1423 dollárt ért unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!