Másfél százaléknál valamivel nagyobb veszteséggel 8 517 ponton zárta a szerdai kereskedési napot a tokiói tőzsde irányadó indexe. A Nikkei-225 ezzel a gyengüléssel 2,6 százalékra megközelítette 19 éves mélypontját. Az esésben a banki papírok és a számítógép-részvények jártak az élen. A Gateway bejelentése eledásai visszaeséséről elizonytalanította a teljes szektort, minek következtében a Toshibának - a világ legnagyobb notebook-gyártójának - és a Fujitsunak, a japán PC-piac kettes számú szereplőjének árfolyama egyaránt 2,1 százalékkal esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!