Amerikában elszabadultak a bikák, de a 8000 pont feletti Dow egyelőre nem bizonyult tarthatónak és az S&P is lefordult a 845 pontos kulcsszintről. A tengerentúli emelkedés így 2,5-3 százalék volt zárásban. Az amerikai határidős indexek egy százalék alatti csökkenést mutatnak.
Az ázsiai piacok mérsékelt emelkedéssel zártak. Az olaj valamivel 52 dollár fölött áll, az arany 907 dollár. A forint sokat erősödött, egy euró jelenleg 294,5 forint.


Az elmúlt két nap megmutatta, hogy nemcsak ötletszerű emelkedés volt eddig - mondta Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője. A klasszikus két- két és fél napos korrekció után újból emelkedni tudtak a piacok, vagyis a medvepiaci ralli töretlen. A hangulat általánosságban pozitív, de nem lehet ész nélkül emelkedni, időnként a profit realizálása indokolt - tette hozzá. Délután fontos amerikai foglalkoztatási adatok jönnek, ami a magyar piacra is kihatással lehet.
 
Ami nagyon fontos a hazai piaccal kapcsolatban, az a forint erősödése. Ez nagyon pozitív fejlemény, aki megpróbálja betámadni a forintot, az már nem csak a magyar állammal hanem az ECB-vel is szembe találja magát. 


A részvények tekintetében itt lenne az idő egy kis profitrealizálásra. Az OTP elsősorban a nemzetközi hírekre reagál majd, a Mol viszont nagyon erős, könnyen lehet, hogy önálló életet tud élni, érdemes rá figyelni - mondta Söre Balázs.


Az MTelekom még nem szállt el, de a megszavazott osztalék hatására nem lenne csoda, ha a következő napokban a 600 forintot is elérné.  

Jelenleg egy százalék körüli pluszban készülnek nyitni a vezető papírok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!