Péntek délelőtt 281,50-ig erősödött a forint euróhoz viszonyított árfolyama a kedvező nemzetközi hangulatban a csütörtök esti 286-os szintről. A lengyel fizetőeszköz esetében a helyi jegybank is segíthette az erősödést zloty-vételekkel piaci szakértők szerint, amire mostanában többször volt gyanú - mondta Ötvös Mihály, a Commerzbank devizakereskedője.

A forint délutánra 283,50-ig gyengült vissza, vélhetőleg a tengerentúlról érkező, a vártnál rosszabb képet mutató chicagói beszerzésimenedzser index hatására - mondta a kereskedő, de szerinte a reggeli rally korrekciójaként is értelmezhető a délutáni enyhe gyengülés. Az amerikai GDP-adat látszólag nem befolyásolta a forint árfolyamát, viszont a michigani fogyasztói bizalmi index jobb lett a vártnál - ami után a forint ismét 283 közelébe erősödött.

A dollár nemcsak az euróval, de a forinttal szemben is gyengült, a dollár/forint pénteken a 200-as szint alá is benézett. A kereskedő szerint mindez a rizikóétvány fokozódására utal a részvénypiaci emelkedéssel és az olaj drágulásával egyetemben. Egy euróért 283, egy dollárért 200,70, egy svájci frankért pedig 187,20 forintot kértek délután négy óra után a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!