Az ÁKK mai 3 hónapos dkj aukciójára eredetileg eladásra felkínált mennyiség 45 milliárd forint volt, ezzel szemben 80 milliárd forintos vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK végül nem emelte meg a kibocsátott menyiséget, így azt 7,11 százalékos átlaghozammal adta el. Az elfogadott ajánlatok hozama 7-7,14 százalékos tartományban szóródtak, amely hajszálra megegyezik a két héttel korábbi aukción kialakult eredménnyel, leszámítva azt, hogy akkor ilyen kondíciókkal 54 milliárd forintnyi papírt tudott az adósságkezelő értékesíteni.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!