A múlt hónapban négy új alap indult, kettő pedig megszűnt, így a Bamosz-tagok a hó végén összesen 180 alapot kezeltek. Az alapokba az előző két havinál némileg kevesebb, összesen 38 milliárd forint friss tőke érkezett, a hozamuk pedig 12,5 milliárd forinttal hizlalták az összvagyont. ú Az alapok összvagyonának 72 százalékát kitevő nyilvános nyíltvégű értékpapíralapok száma egyel nőtt, márciusban a 110 alap vagyona pedig 1,9 százalékkal bővült. A hónap során 21 milliárd forint új befektetést vonzottak az alapok, a hozamok 7 milliárd forinttal növelték a vagyont. Az ingatlanalapok száma nem változott, a 21 alap vagyona a hó végén 404 milliárd forint volt, ami az összvagyon közel ötödét jelenti. Az átlagnál valamivel lassabb, havi 1,5 százalékos növekményből az új befektetés 1,6 milliárd forint volt, az alapok teljesítménye pedig 4,4 milliárd forintot tett ki. A hazai ingatlan alapok alapjai ezúttal lassabban, 0,4 százalékkal nőttek, de a hónap végén vagyonuk már meghaladta a 76 milliárd forintot. Márciusban három új garantált alap indult, kettő futamideje pedig lejárt, így a hónap végén 39 alap létezett. Ezek összvagyona a hónap végén meghaladta a 119 milliárd forintot, ami az összvagyon 5,8 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!