A 2000. évi mérlegben 2,080 milliárd forint bevétel, 1,777 milliárdos kiadás, illetve ezek szaldójaként 303 milliós bevételi többlet szerepel. A bevételen belül a forgalmi díjak 1,1 milliárd forintot, a kibocsátói díjak 400 millió, az információértékesítés bevétele 300 milliót hozott, a többi főleg pénzügyi bevétel volt. A tőzsde saját tőkéje 2,394 miliárd forint, amelyben a Keler Rt. 25 százaléka 125 millió forint névértéken szerepel. A Keler Rt. saját tőkéje az elmúlt év végén 9,702 milliárd forint volt, vagyis a BÉT korrigált saját vagyona 4,694 milliárd forint, s ez oszlik vagyonhányadokra. A közgyűlés módosította az alapszabály vagyonhányadra vonatkozó részét: a 2001-ben érvényes vagyonhányadok - melyek mértékét a jövő héten teszik közzé - aszerint alakulnak, amilyen mértékben a tagok a 2000-es forgalomhoz hozzájárultak - közölte Dunavölgyi Mária. Az egyik brókercég javasolta, hogy legyenek összevonhatóak a tőzsdei vagyonhányadok, ám ezt a közgyűlés elutasította. A tőzsde döntött a kereskedett termékek körének változásáról: az egykori állampapír-szekció helyén létrejött a hitelpapír-szekció. Itt az állampapírok mellett a részvényszekcióból "áthelyezett" vállalati kötvényekkel lehet kereskedni. Ez utóbbiakkal az állampapír-szekcióban tagsággal nem rendelkező kisebb brókercégek nem kereskedhetnek, de az állampapír-szekcióban tag nagybankok előtt viszont megnyílt ez a szegmens.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!