Kibocsátási árfolyama felett a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom (DT) részvényei ma nyolchavi csúcsra emelkedtek, vagyis a papírok kurzusa végre ismét meghaladja az 1996-os, 14,32 eurónak megfelelő kibocsátási árfolyamot. A rally hátterében - csakúgy, mint tegnap - ismét egy brókercég felminősítése áll.
Ádám Viktor, 2003. január 14. kedd, 13:54
Fotó:

Míg hétfőn a Goldman Sachs javított az európai telekomszektor megítélésén, addig ma a Credit Suisse First Boston (CSFB) döntött hasonlóképp, ráadásul ez utóbbi - szemben a Goldman leminősítésével - a DT-ről is kedvezően nyilatkozott. Megfigyelők szerint az intézményi befektetők kezdtek intenzív vásárlásba, melynek nyomán a papírok kurzusa háromnegyed kettőkor már 4,8 százalékos többlettel 14,45 eurón állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK