A kis megnyugvás arra azért jó volt, hogy a forint picit erősödni tudott az euróval és a svájci frankkal szemben is. Az euróval szemben a nap eleji 269 forintos szintről 267,30-ig sikerült lejönni az árfolyamnak, ami nem jelent túl nagy változást az elmúlt napokhoz képest. Mivel a svájci frank picit gyengült az euróval szemben ezért a frank forint árfolyama egy árnyalatnyival többet változott. A forint a reggeli 233 forintos szintekről ugyan 230 forint alá is benézett ez azonban csak egy pillanatig tartott, így a nap nagy rszében 230 és 231 forint között ingadozott az árfolyam, ami nagyjából 0,7 százalékos forint erősödésnek felelet meg, szemben az euróval elért 0,4 százalékos növekedéssel.

A dollárral szemben még többet 1 százalékot nyert a forint, ami annak volt betudható, hogy az euró tovább emelkedett az amerikai devizával szemben. A keresztárfolyam már 1,45 fölött is járt napközben, délutánra azonban 1,446 körül forgott a devizapár keresztje.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!