Kicsit csökkent a Zwack eredménye

A Zwack Unicum idei első negyedéve valamivel gyengébb volt a tavalyinál, IAS szerint adózás előtti eredménye 492 millió forint lett, szemben az egy évvel korábbi 516 millióval. Elemzői értékelés szerint azonban a csoport összességében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és az év során vélhetőleg megőrzi közismerten jó osztalékfizetői képességét. Az e heti közgyűlésen az igazgatóság részvényenként 750 forintos osztalékra tesz javaslatot a tavalyi eredmény után.
NAPI, 2001. április 24. kedd, 08:11
Fotó:

A Zwack nettó árbevétele az idei első negyedévben 6,4 százalékkal 3, 076 milliárd forintra nőtt. A saját termékeknél - részben a jövedéki adó miatti kiadások 17,6 százalékos növekedése okán - 9 százalékkal 409 millió forintra csökkent az üzemi eredmény, a forgalom jóval kisebb hányadát adó nem saját termékek szegmensében viszont csaknem 10 százalékkal 51 millió forintra nőtt. A csoport exportárbevétele 181 millió forintra, az egy évvel korábbi érték közel háromszorosára szökött fel a jelzett időszakban. A költségek a gyorsjelentés értékelése szerint a tervezettnek megfelelően alakultak, mindazonáltal a csoport kiemeli, hogy a személyi jellegű költésgek az előző év azonos időszakához képest 22,9 százalékkal növekedtek, az inflációt meghaladó jövedelemnövekedés, a létszámcsökkenés és összetétel-változás együttes hatásaként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK