A BoJ kormányzótanácsának múlt heti ülésén nem változtatott a bankrendszernek nyújtott napi 10-15 ezer milliárd jenes (75-112 milliárd dollár) hitelkeret mennyiségén, noha mind a politikusok, mind a piacok részéről nagy nyomás nehezedett rá. Siokava Maszadzsuro pénzügyminiszter tegnap úgy nyilatkozott, hogy a banknak meg kellene fontolnia a jelenleg 800 milliárd jenes (1 dollár=133,6 jen) havi államkötvény-vásárlási limit felemelését is. Az elemzők szerint a bankrendszer esetleges összeomlásának megakadályozása érdekében még a pénzügyi év március 31-i vége előtt a BoJ enyhít a monetáris politikán.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!