Egy euróért 281,3 forintot kellett fizetni hétfő reggel, ez azt jelenti, hogy kismértékben, de erősödött a forint a pénteki zárás után. Kolba Miklós csendes kereskedést valószínűsít a hétfői napon - ezt erősítette meg Ruzsonyi Ákos a Commerzbank devizapiaci kereskedője is. Ruzsonyi azt is hozzátette, hogy az euró árfolyamát a Fed kamatdöntő ülésének történései billenthetik majd ki viszonylagos nyugodtságából - mivel ez holnap esedékes, ezért kivár a piac. Kolba Miklós az eurót a mai napon a 281-284 forintos tartományba várja, de hozzátette, a 281-es alsó határt nehéz lesz átszakítani. Az USD/HUF árfolyam 215 forinton állt pár perccel 10 óra előtt, a dollár piacán is a kivárás a jellemző - mondta el Ruzsonyi - aki szerint szintén az amerikai hírekre éhezik a piac. A svájci frank mindkét szakértő szerint vissza fog korrigálni azaz erősödni, és kicsi az esély arra, hogy a recessziós félelmek elmúlta előtt tovább gyengüljön. Egy frankért 213,3 forintot kellett fizetni a devizapiacon hétfőn reggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!