A jegybanktörvény zárószavazása elhalasztva, így esély mutatkozik arra, hogy mégiscsak IMF/ECB konform lesz az új törvény, és akkor végre valahára megindulhatnak a
hivatalos tárgyalások - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. A politikusok nyilatkozatai ugyanakkor még mindig ellentmondásosak, van aki szerint az ország nem adja fel a szuverenitását az IMF-csomagért cserébe, míg az is lehangzott, hogy Magyarország nyitott a törvénymódosításra. Ebből továbbra is nehéz megítélni, hogy valójában mi is a kormány szándéka, a törvénybe iktatás elhalasztása mindenesetre kis mértékben erősíteni tudta a forintot, míg a zloty, korona, lej trió stagnált az euróval szemben. Az átlagosnál ugyanakkor alacsonyabb volatilitás volt hétfőn és ez várható kedden is miután Londonban két napig ünnepelnek.

Az euróval szemben a forint délutánra 302,50 forintot ért, míg a dollárért 242 forintot, a svájci frankért 252 forintot kellett fizetni.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!