Kiderült, mennyi osztalékot fizet a Richter

A Richter Gedeon Nyrt ma délutáni éves közgyűlése elfogadta Bogsch Erik (képünkön) vezérigazgató 61 milliárd forintos konszolidált tavalyi eredményt tartalmazó beszámolóját, a részvényesek döntése - és a két évtizedes hagyomány- szerint az adózott eredmény negyedét, 13,4 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként.
Korányi G. Tamás, 2016. április 26. kedd, 16:51
Fotó: Napi.hu

Ez részvényenként 72 forintot jelent, ami a mai tőzsdei árfolyamon 1,35 százalékos osztalékhozamot biztosít. Az osztalékot a június 6- i részvénykönyvi állapot szerint június 15-től fizetik ki a részvényeseknek.

A részvényesek egy kivételével valamennyi javaslatot megszavazták, ám az igazgatóság minden évben ismétlődő tőkeemelésre szóló általános felhatalmazását ezúttal - meglepetésre - nem fogadták el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK