Kiderült, mikor dönt az osztalékról az OTP

Az OTP Bank április 25-én tartja idei éves közgyűlését, amely határoz az adózott eredmény felosztásáról és az osztalékfizetésről. A közgyűlési meghívó a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg szerdán.
MTI-Eco, 2014. március 26. szerda, 09:14
Fotó: Napi.hu

Osztalékjavaslatát egyelőre nem tette közzé az igazgatóság, de Csányi Sándor elnök-vezérigazgató március eleji nyilatkozata alapján a tavalyit meghaladó mértékű osztalék fizetését tervezi a bank. Tavaly 121,70 forint osztalék jutott egy részvényre. A bank a saját tulajdonában lévő részvényekre eső osztalékot a többi tulajdonos között osztja szét.

Az elnök-vezérigazgató a bank negyedik negyedévi eredményeit ismertető sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az OTP csoport tavalyi, előző évinél kisebb nyeresége ellenére a részvényesek növekvő osztalékra számíthatnak. Hozzátette, hogy a bank jelentős likviditási tartalékkal rendelkezik.

Bencsik László vezérigazgató-helyettes akkor azt mondta, hogy a bank mérlegében 40,6 milliárd forint van félretéve osztalékra, ez a saját részvényállományt is beszámítva részvényenként 146 forint osztalék fizetésére adna lehetőséget.

Az OTP csoport az előző évinél 48 százalékkal alacsonyabb, 64,1 milliárd forint adózás utáni számviteli eredményt ért el 2013-ban a március 7-én közzétett, nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentése szerint. A csoport korrigált adózott eredménye 145,9 milliárd forint volt, ami 3 százalékkal marad el az előző évitől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK