A tőzsdére tavaly bevezetett részvények 30,27 százaléka, csaknem 2 millió részvény külföldi intézményi befektetők kezében van, a belföldi magánszemélyek részesedése 4,43 százalékra (292 ezer részvény) csökkent. Belföldi intézményeké a bevezetett sorozat 1,55 százaléka (155 ezer darab), a dolgozók 0,81 százalékkal, vagyis 53 ezer részvénnyel rendelkeznek. A fő tulajdonos ÁPV Rt.-nek 3 millió 300 ezer részvénye van, ami a szavazatok 50 százalékát képviseli.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!