Csökkent 10 százalékkal a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójának a forgalma júniusban az egy hónappal korábbi értékhez képest - derült ki a tőzsde friss statisztikáiból. A duplikáltan 1236 milliárd forintos értékre azonban így sem lehet panasz, hiszen az egy évvel korábbi szintet bő 40 százalékkal haladta meg. A 2010 június havi forgalomnál magasabbat utoljára 2007-ben, a válság előtt láthatunk a magyar tőzsdén.

A brókercégek rangsorát tekintve az első - szokás szerint - az Erste, közel 229 milliárd forintos forgalommal. Ez ugyanakkor az átlagnál nagyobb visszaesést jelentett, hiszen egy hónappal korábban 300 milliárdot regisztrálhattak. A Concorde ugyanakkor tartotta magát az egy hónappal korábbi 160 milliárdos szinten, ami az elmúlt hónaphoz hasonlóan a második helyhez volt elég.

Megugrott viszont az Unicredit forgalma, a harmadik helyre befutó brókercég 100 milliárd helyett már 135 milliárd forintot produkált, míg a negyedik, az új lengyel brókercég, az Ipopema lett 97 milliárddal. Továbbra is jól látszik, hogy az Ipopema megjelenése a legnagyobb pofont a KBC Securitiesnek jelentette, miután a korábban az első helyért harcoló társaság most már meg kell hogy elégedjen a hetedik hellyel, miután forgalma 75 milliárd forint volt.

Az egyedi részvényeket vizsgálva az OTP forgalma a teljes mennyiség 74 százalékát tette ki, így továbbra is elmondható, hogy egyértelműen meghatározó e téren a bankpapír. A négy legnagyobb - OTP, Mol, Telekom, Richter - részesedése az összforgalomból 99 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!