Kiemelkedő volt a BÉT forgalma

Még nem kezdődött el a nyári szünet a magyar tőzsdén júniusban. A forgalom ugyan csökkent az egy hónappal korábbihoz képest, azonban még így is több éve nem volt példa ilyen erős aktivitásra az esztendő hatodik hónapjában.
Deák Bálint, 2010. július 1. csütörtök, 10:58
Fotó:

Csökkent 10 százalékkal a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójának a forgalma júniusban az egy hónappal korábbi értékhez képest - derült ki a tőzsde friss statisztikáiból. A duplikáltan 1236 milliárd forintos értékre azonban így sem lehet panasz, hiszen az egy évvel korábbi szintet bő 40 százalékkal haladta meg. A 2010 június havi forgalomnál magasabbat utoljára 2007-ben, a válság előtt láthatunk a magyar tőzsdén.

A brókercégek rangsorát tekintve az első - szokás szerint - az Erste, közel 229 milliárd forintos forgalommal. Ez ugyanakkor az átlagnál nagyobb visszaesést jelentett, hiszen egy hónappal korábban 300 milliárdot regisztrálhattak. A Concorde ugyanakkor tartotta magát az egy hónappal korábbi 160 milliárdos szinten, ami az elmúlt hónaphoz hasonlóan a második helyhez volt elég.

Megugrott viszont az Unicredit forgalma, a harmadik helyre befutó brókercég 100 milliárd helyett már 135 milliárd forintot produkált, míg a negyedik, az új lengyel brókercég, az Ipopema lett 97 milliárddal. Továbbra is jól látszik, hogy az Ipopema megjelenése a legnagyobb pofont a KBC Securitiesnek jelentette, miután a korábban az első helyért harcoló társaság most már meg kell hogy elégedjen a hetedik hellyel, miután forgalma 75 milliárd forint volt.

Az egyedi részvényeket vizsgálva az OTP forgalma a teljes mennyiség 74 százalékát tette ki, így továbbra is elmondható, hogy egyértelműen meghatározó e téren a bankpapír. A négy legnagyobb - OTP, Mol, Telekom, Richter - részesedése az összforgalomból 99 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.07.01 11:18

A 4 nagypapirt fel kell dobni a xetrára vagy a nasdaqra és be lehet csukni a Bétet.. sajna a számok ezt mutatják a többi papir úgy ahogy van teljesen felesleges, mügyüjtőknek való ( ja + még az EGIS az még ér valamit ).....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html