A Park Teniszklub 100 százalékos tulajdonában álló Dynamopest Kft. a napokban a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) is megállapodott az Est Media tartozásának kifizetéséről - adta hírül a Park Teniszklub.

Az MNB hitelezőként az Est Media csődeljárásába 8,7 millió forint összegű követeléssel jelentkezett be, amelynek 97,45 százalékát az elfogadott csődegyezség keretében elengedte. Az MNB helyzete - hasonlóan a BÉT-hez és a KELER-hez - sajátos volt: mivel törvényi korlátozás miatt az Est Mediában nem szerezhetett részvénytulajdont, ezért a csődegyezség értelmében csak pénzben válhatott jogosulttá eredeti követelése 2,55 százalékára (mintegy 222 ezer forintra).

A Park Teniszklub változatlan célja, hogy az Est Media kapcsolatai a tőkepiaci működés szempontjából fontos szereplőkkel rendezettek legyenek. Ennek érdekében megállapodott az MNB-vel, hogy az Est Media teljes, eredeti tartozását kifizeti a részére, méghozzá a csődeljárás előtti, 100 százalékos értéken, azaz 8,7 millió forinton - áll a közleményben.

A Dynamopest Kft. még júliusban kötött megállapodást a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-vel és a KELER Zrt.-vel, amelynek értelmében az Est Media csődegyezségében foglalt 2,55 százaléktól eltérően a nyilvános társaság tartozásainak 100 százalékát kifizette.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!