Kifulladhat a pénzügyi szektor

A Citigroup semlegesre rontotta a globális pénzügyi szektor minősítését, véleményük szerint a rallyk hajszolása gyenge eredményeket hozhat.
NAPI, 2010. március 18. csütörtök, 12:00
Fotó:

A Citigroup felülsúlyozottról semlegesre rontotta a globális pénzügyi szektor minősítését - írta a MarketWatch. A szektor a tavalyi mélyponthoz képest már 63 százalékos emelkedést mutat, a Citi figyelmeztetése szerint azonban a következő két évben megtörhet a növekedés.

Történelmi példák alapján ugyanis a pénzügyi szektor mostani ciklusához hasonló mozgások a piaci mélypont elérése után egy évvel kifulladásnak indulhatnak - közölték, hozzátéve: az iparág lehet a jelenlegi időszak "problémás gyereke" a medvepiac második évének elindulásával.

A Citi szerint a befektetők továbbra is jó profitra tehetnek szert jó időben való vásárlással, azonban a rallyk túlzott hajszolása minden valószínűség szerint gyenge eredményeket hoz majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK