A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek kifejtette, hétfőn az OTP szépen kezdte a napot, miután bejelentették, hogy felvásárolnak egy bankot Albániában, ezzel tovább erősítve piaci pozíciójukat. A nap végére azonban elfogyott a lendület, és mínuszban zárt a banki papír.

Megjegyezte, a nap folyamán egyedül az OTP-nek volt a jelentősebb forgalma, jóval meghaladta a 3 milliárd forintot, ezzel kimagaslik a többi papír közül.

Az Equilor vezető elemzője kitért arra, hogy egyedül a Mol zárta emelkedéssel a kereskedést. Ezt részben az emelkedő olajárak magyarázzák.

A Mol 24 forinttal, 1,00 százalékkal 2434 forintra erősödött, 908,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 95 forinttal, 0,55 százalékkal 17 285 forintra csökkent, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,0 forinttal, 1,45 százalékkal 408 forintra esett, forgalma 238,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,17 százalékkal 8425 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4291,58 ponton zárt hétfőn, ez 23,81 pontos, 0,55 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!