Tegnap a határozottan javuló nemzetközi befektetői hangulat mellett a forint is lendületbe jött, az euróval szembeni jegyzések 298-ról 295,5-ig süllyedtek estére. Ma reggel azonban visszafordult a forint, a kurzus 297-ig emelkedett a bankközi piacon.

Nemcsak a forint, hanem a lengyel zloty és a cseh korona is gyengült kissé a ma reggeli kereskedés során az euróval szemben.

A dollár tegnap este óta kissé újra erősödött az euróval szemben 1,32-ről 1,3160-ig, így ez, illetve a forint kis gyengülése azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések a tegnap esti 224-ről 225,5-ig kapaszkodtak.

A svájci frank továbbra is nagyon közel jár az 1,20-as árfolyamküszöbhöz az euróval szemben és csak minimális ingadozások láthatók, így a frank/forint jegyzések továbbra is attól függnek, hogy a forint mit csinál az euróval szemben. A frank/forint jegyzések a tegnap esti 246-ról 247 fölé emelkedtek a bankközi piacon.

Ma délután két lényeges amerikai makroadatra lesz érdemes figyelni: fél háromkor a fogyasztói árindex statisztika, majd négy óra előtt a michigani körzet fogyasztói bizalmi indexe jelenik meg.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!