Hullaszag - jellemezte a bankközi forintpiacot egy kereskedő. Gyakorlatilag zérus forgalom mellett 260,50 forinton tartózkodik az euró, reggel volt minimális erősödés, egészen 259,90 forintig gyengült a közös valuta, de rövid időn belül visszajött a jegyzés. Kereskedők szerint az elmúlt két hét után mindenki kivár, a legközelebbi, esetleg befolyásoló esemény a jövő hétfői MNB-kamatdöntés lehet, bár a piac kiárazta a korábbi 25 bázispontos vágási várakozásokat. Amennyiben a monetáris tanács mégis lazítana, úgy nem kizárt, hogy 265 forint fölé is erősödne az euró, de traderek szerint nagyon nehéz lenne hitelt érdemlően indokolni a csökkentést. A következő napokban a forint nem él önálló életet, mozgását várhatóan küldő tényezők - például a régió, a jen kurzusa, a tőzsdei folyamatok - befolyásolják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!