Kikerült a fókuszból a forint

Unalmas, szerény forgalmú napon van túl a devizapiac Budapesten, a forint erős kezdés után gyengült, majd korrigált.
NAPI, 2009. augusztus 19. szerda, 16:53

Nyári üzemmódban, minimális forgalomban kissé gyengült a forint szerdán; az euró a reggeli 272 forint alatti, körüli szintről 274,50 forint közelébe emelkedett kora délutánra, majd kissé erősödve 273,50 körül állt délután négy óra után. Erősödött a dollár, a zöldhasú 192,75/193,05 forinton állt délután, a svájci frank pedig gyakorlatilag egész nap a 180 és 181 forint közötti sávban mozgott.

A piacon fokozott kockázatkerülési hajlam érződik, ami a részvénypiacok gyengülésében és a feltörekvő devizák árfolyamában is megmutatkozik. Ennek ellenére a következő napokban az euró/forint a jelenlegi szintekhez képest valószínűleg legfeljebb plusz-mínusz 1,5 forinttal mozdul el, esetleg a zloty részéről érkezhet erősebb hatás, és a csütörtöki amerikai munkanélküliségi adat is csak a várakozástól való nagy eltérés esetén gyakorolhat jelentősebb befolyást a forintra - mondta el Karsai Péter, a Commerzbank kereskedője.

A kereskedő szerint a forint most nincs annyira fókuszban, azért sem várható nagy változás, míg a régióban többé-kevésbé az együtt mozgás lehet a jellemző. Karsai Péter szerint a jövő héten lassan ismét élénkülni kezd majd a piac, bár az igazi élet vélhetően csak szeptemberben tér vissza a kereskedésbe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK