Minden blue chip többlettel zárt, igaz a Magyar Telekom befektetőinek a rendkívül optimista piaci hangulatban be kellett érniük 0,2 százalékos nyereséggel - részvényük 930 forinton fejezte be a kereskedést. A legjobban a több mint 15 milliárd forint értékben gazdát cserélőz OTP szerepelt, amihez hozzájárult, hogy a Raiffeisen elemzője 3,1 százalékkal 11 870 forintra emelte az OTP részvényekre vonatkozó célárát. Az utolsó papírok hatvan forinttal a 9000 forintos szint fölött cseréltek gazdát, ami 1,7 százalékos egynapi hozamnak felelt meg. Szintén egy kedvező elemzői vélemény segítette a Richter emelkedését: az oroszországi piac gyors magához térésére hivatkozva 46 000-ről 47 600 forintra emelte a gyógyszergyártó részvényének 12 havi célárát az Erste, fenntartva a gyógyszerpapírok vételi ajánlását. Az árfolyam azt követően hogy kevéssel a zárás előtt 40 ezer forint fölött is járt, 1,6 százalékos pluszban, 39 800 forinton végzett. Hasonlóan teljesített a Mol, az olajrészvény 1,2 százalékkal 25 800 forintra erősödött. A kisebb papírok közül jól szerepelt a Synergon és az FHB, előbbi 3,1 százalékkal 1805 forintra, utóbbi 1,6 százalékkal 1643 forintra javult. A skála másik végét a Csepel és a Genesis foglalta el, mindkét részvény közel három százalékos veszteséggel fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!