A Dow Jones Ipari Átlag 133 pontos emlekedéssel 10 600 pontig száguldott a hétfő reggeli nyitást követően, az S&P 500-as index 14 pont emelkedés után 1115 pontig jutott. A Nasdaq Composite 24 ponttal kapaszkodott magasabbra, s nyitás után néhány perccel 2278 ponton áll.

Az olajszektor részvényei jelentik a húzóerőt, miután az olaj jegyzése átlépte a 80 dolláros szintet. A lelkesedést szakértők szerint az amerikai vállalatok által közölt nyereségadatok fűtik, a Thomson Reuters adatai szerint az eddig nyilvánosságra került gyorsjelentések 75 százaléka kedvezőbb volt az elemzők által vártnál.

A jó hangulatot már az európai kereskedés megalapozta, a BNP Paribas és a HSBC gyorsjelentése egyaránt felülmúlta a várakozásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!