Az ázsiai részvényindexek közül a japán Nikkei 225 lényegében stagnált, és a többiek is mindössze kisebb lecsorgásokat mutattak. Makrogazdasági adat hiányában a kereskedés is nyugodt volt, egyedül a kínai piac tudott érdemben emelkedni. Ebben a monetáris kondíciók továbbbi lazításának reménye is közrejátszhatott.

Az autógyártók kisebb csökkenést mutattak Japánban, miután a jen hét eleji gyengülése (mely alapvetően kedvezni szokott az olyan exportorientált cégeknek, mint például az autóipari vállalatok) megtorpant.

A Sony eközben kisebb emelkedést produkált, a befektetőket nem hatotta meg igazán, hogy a Deutsche Bank vételről tartásra rontotta a papírok ajánlását.

A Samsung vezérigazgatója szerint az idei évben az üzleti környezet keményebbnek ígérkezik, de az elektronikai óriás tovább növeli majd versenyképességét a hardware és software területén egyaránt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!