A Dow Jones IA mutató 0,2, míg az S&P 500 és a Nasdaq index 0,3 százalék körüli gyengülést mutatott az első szűk óra után - valamelyest mérsékelve a nyitás utáni veszteségeket.

A bizonytalan hangulat egyik oka a kínai monetáris politikában várható szigorítással kapcsolatos spekuláció lehet.

Kínai sajtóértesülések szerint a kormány egyebek mellett arra készül, hogy megtiltja a külföldi vállalatoknak kínai ingatlanvásárlását, és állítólag a nem kínai magánszemélyeknek is csupán egyetlen, saját használatú ingatlan megszerzését engedélyeznék.

A tendencián a jelek szerint a tőzsdenyitás után publikált, a vártnál jobb amerikai fogyasztói hangulatindex sem fordított.

A befektetők a G20-csúcsra is figyelnek, de sok jó hírt Dél-Koreából sem kaptak, ugyanis a G20 csoport vezetőinek nem sikerült egyezségre jutniuk lényeges kérdésekben, csupán abban, hogy a devizákat és a kereskedelmi kiegyensúlyozatlanságot érintő kérdésekben képviselt nézetkülönbségeiket megpróbálják megoldani a következő év folyamán - írja a Financial Times.

A gyorsjelentő cégek között a profitcsökkenésről beszámoló Disney drágult - a gyenge eredményeket egyszeri tételek okozták, ráadásul az üzemi eredmény nem is lett olyan rossz - köszönhetően a Toy Story 3 című animációs film sikerének is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!