Kínának kínálja kötvényeit Lengyelország

Kína egyre több lengyel államkötvényt vásárol, és a lengyel kormány a továbbiakban is erre buzdítja a kínai befektetőket - jelentette ki a lengyel pénzügyminiszter-helyettes Katowicében a 3. Európai Gazdasági Kongresszus alkalmából.
MTI-Eco, 2011. május 17. kedd, 14:03
Fotó:

Dominik Radziwill szerint érzékelhetően növekszik az ázsiai országok, de legfőképpen Kína érdeklődése a lengyel államkötvények iránt: tájékoztatása szerint másfél-két év alatt 2 százalékról 15 százalékra növekedett arányuk a lengyel kötvények vásárlói körében. A pénzügyminiszter e tekintetben a következő években további jelentős növekedésre számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK