Kirobbanó formában az OTP - Folytatódik a rali

Az amerikai indexek kivétel nélkül eséssel zárták a csütörtöki kereskedést, ami döntően még mindig a szerdai Fed jegyzőkönyvének, valamint a vártnál gyengébb csütörtöki kínai feldolgozóipari adatnak volt köszönhető. Az ázsiai régió vezető indexei vegyesen zártak pénteken, a japán indexek a csütörtöki zuhanások után erősödni tudtak a mai kereskedésben. A nyugat-európai indexek erősödéssel kezdték a pénteki kereskedést. A hazai benchmark is remek teljesítményt nyújt, ami elsősorban az OTP szárnyalásának köszönhető. A hazai bankpapír több mint 1,5 százalékot erősödött a kereskedés első perceiben.
portfolio.hu, 2013. május 24. péntek, 10:08

A hazai index erősödéssel kezdte a pénteki kereskedést. A BUX 0,8 százalékot erősödött a nyitás utáni percekben, amihez 1milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével a régió élén foglal helyet a közép-kelet európai régió indexeinek versenyében.

A hazai index erősödését segíti az OTP szárnyalása, a cég árfolyama több mint 2 százalékot erősödött a kereskedés első perceiben. A befektetőket az sem riasztotta meg, hogy a kormány többek között a vállalati különadók megemelését tervezi. A hazai bankpapír emelkedését segítheti a hazai fizetőeszköz, valamint az európai piacokon tapasztalható erősödés.

A többi hazai blue chip is jól teljesít a nyitás óta. A MOL 0,3 százalékot, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot erősödött. A hazai gyógyszercégek piacán folytatódik az erősödés. A hetek óta remek formában lévő Egis árfolyama 0,2 százalékot, míg a Richter árfolyama 0,7 százalékot erősödött.

A hazai kispapírok piacán szerény befektetői aktivitás tapasztalható. A Zwack árfolyama 0,2 százalékot erősödött azt követően, hogy a társaság közzétette első negyedéves számait. Az iparágra továbbra is jellemző kedvezőtlen folyamatok ellenére a Zwack a fontosabb eredménysorokon jobban teljesített a szezonálisan általában gyenge utolsó pénzügyi negyedévben, mint egy évvel korábban, igaz az árbevétel elmaradt az előző év hasonló időszaki adatától.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK