A legnagyobb forgalmat értelemszerűen a OTP produkálta, 4,6 milliárd forint értékben születtek üzletek, a nap végére 4061 forintig araszolt az árfolyam, ami 0,22 százalékos csökkenés. Az OTP árfolyamát leginkább az a bejelentés befolyásolhatta, mely szerint a kormány akár kész tovább emelni a januártól bevezetendő tranzakciós illeték2-3 ezrelékes mértékét abban az esetben, ha a költségvetési célok nem teljesülnek. A nap első felében 4080 forinton is született kötés az OTP-re a mélypont 4032 forint volt, ami délben ért el a grafikon.

Az magyar olajpapírokra 1,8 milliárd forint értékben kötöttek üzletet, a nap végére a MOL 17075 forintig ereszkedett, ami 0,7 százalékos veszteség. Az Mtelekom viszont 1 százalékkal emelkedett, a cég amúgy új műszaki vezérhelyettessel erősödik, a Walter Goldenits a Telekom Austria azonos pozíciójából igazolt Budapestre.

A gyógyszerpapírok nyereséggel zárták a napot: A Richterrel 1,4 milliárd forint értékben üzleteltek, az árfolyama 0,25 százalékkal emelkedett 35695 forintig, az Egis 17290 forinton zárt, minimális 34 millió forintos forgalom mellett.

Az E-Star kereskedési sávját plusz mínusz harminc százalékra szélesítették ki a megfelelő árazás érdekében, ennek köszönhetően 25 százalékos esést produkált a nap végére az árfolyam,a cég papírjai 222 forinton landoltak. A gyenge forgalmat jó jelzi, hogy az E-Star papírjaival 96,1 millió forint értékben kereskedtek és ezzel a csődvédelem alatt álló cég lett az ötödik legkeresettebb részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!