A BUX 0,6 százalékkal 16 327 pontra emelkedett csütörtökön, ennél azonban napközben járt magasabban is az index, amely a napi maximumát 16 502 ponton érte el. A vezető részvények közül a BUX kisebb emelkedéséért főleg a Richter volt a felelős, amely egyedüli nagy papírként veszített az értékéből. Ráadásul nem is keveset, hiszen a 35 550 forintos árfolyam 1,3 százalékos mínuszt jelentett.

Fordulat látszik viszont kibonatkozni a Magyar Telekom piacán. A részvény árfolyama az elmúlt hetek mélyrepülése után a hét második felében kezd magához térni, ami csütörtökön 2,1 százalékos emelkedésben mutakozott meg. A Magyar Telekom így 432 fortinton zárta a napot, valamivel több mint 1,2 milliárd forintos forgalom mellett. Ezzel is azonban a második legnagyobb forgalmú részvény volt az 5,7 milliárd forintos forgalmú OTP mögött. A bankrészvény árfolyama 1,1 százalékkal emelkedett, és 34123 forinton fejezte be a kereskedést.

Az olaj árának mélyrepülése miatt jó ideje nyomás alatt lévő Mol csütörtöki növekedése nagyjából megfelelt a BUX-énak. A Mol 0,5 százalékkal 15 605 forintra drágult.

A kisebb részvények közül szárnyakat kapott viszont az FHB, amely 5,5 százalékkal emelkedett, így zárásra 525 forintot ért. A gyorsjelentésésvel még adós Synergon árfolyama is sokat emelkedett. Az informatikai társaság részvénye 6 százalékkal 281 forintra drágult. Érdekes volt az áramszolgáltatók szereplése. Amíg ugyanis az Émász 13 700 forinton stagnált, addig az Elmű árfolyama 7,3 százalékkal 19 300 forintra növekedett.

Érdekes volt még a Masterpalast piaca, ahol már a szerdai aukción vett részvények is forogtak. A 630 frinton vásárolt részvényektől azonban valaki 611 forinton is megvált,  anp elején még 650 forinton is forgó részvény végül 620 forinton zárta a napot, ami 4,6 százalékos mínuszt takart.

 

További részletek hamarosan...

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!