Kicsit erősödött a forint pénteken, miután az euró is drágult a dollárral szemben arra a hírre, hogy közös fellépésre készülnek a jegybankok, ha a görög választáson kedvezőtlen eredmény születik. Mindenki a görög választási eredményeket várja Karsai Péter a Commerzbank devizakereskedője szerint is. Könnyen lehet ugyanis, hogy ezen múlik Görögország eurozónabeli tagsága. Egyelőre úgy tűnik, hogy orrhosszal, de nyerhet az ortodox gazdaságpolitikát képviselő két párt, de nem lehet mérget venni egyik oldal győzelmére sem. Így csupán a bizonytalanság a biztos. Épp ezért nem szívesen vállaltak komolyabb pozíciókat a kereskedők, marad a kivárás, aztán hétfőn jöhet a hullámvasutazás valamelyik verziója. Ha Ciprasz nyer, akkor gyors lejtőre kerülhet a forint, ha az Új Demokrácia - Pasok koalíció győz, akkor enyhe forinterősödés következhet - véli az üzletkötő.

A forint délután az euróva szemben 295 forinton, a dollárral szemben 233,60 forinton állt. Egy svájci frankért 245 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!