A vállalati hírek közül kiemelhető a PSA Peugeot Citroen, mely 0,5%-os esésben áll azok után, hogy a társaság csökkentette az idei évre vonatkozó profitvárakozásait az erős árverseny miatti árcsökkentésekre hivatkozva.

A német kereskedésben a legjobban (+5,9%) a Merck KGaA-nak, miután nagyon erős negyedévvel (főleg a Merck Serono és a Millipore üzletág) állt elő a társaság a ma reggeli gyorsjelentésében. Ennek hatására egyre jobban festenek technikailag a társaság részvényei.

Továbbá a finn kereskedésben a Nokia papírjait övezi nagy figyelem, miután a társaság ma délután három órakor mutatja majd be az első Windows Phone-os készülékét. A vállalat részvényei jelenleg 3,5%-os plusz mutatnak.

A Stoxx szektorindexei közül az autógyártók és a távközlési szektor halad az élen, míg a kiskereskedelmi és pénzügyi szolgáltatási szektor halad a sor végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!