A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A forgalomból 4,5 milliárd forinttal vette ki részét az OTP, így az enyhe árfolyamesés annak volt betudható, hogy a sok befektető realizálta a hozamot - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvényüzletkötője az MTI-nek. Az élénkülő forgalomból arra lehet következtetni, hogy a bankpapír árfolyama elindul felfelé. A Mol és a Richter is erősödött, amit a heti jó forgalommal magyarázott az üzletkötő. A Magyar Telekom forgalma annyira alacsony volt, hogy a napi eséséből tendenciát kiolvasni nem lehet.

A Mol 1,28 százalékkalm, 13 095 forintra erősödött, 469,4 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 0,56 százalékkal, 4 455 forintra csökkent, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,92 százalékkal, 324 forintra esett, forgalma 111,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 0,76 százalékkal, 3 960 forintra nőtt, a részvények forgalma 691,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1504,02 ponton zárt pénteken, ez 0,88 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!