Az ISM által számított feldolgozóipari beszerzési menedzserindex szeptemberben az augusztusi 54,7 pontról 53,7 pontra gyengült, ami csalódást is okozott, mert a Reuters által megkérdezett elemzők átlagosan 55 pontot vártak. A mutató, mivel a termelés csökkenését/növekedését elválasztó 50 pontos határ felett maradt, továbbra is a kibocsátás bővülését jelzi, ám annak üteme lanyhult. Az új megrendelések indexe - amely a jövőbeli növekedést jelzi előre - 59,6 pontról 60,4-re emelkedett, miközben a foglalkoztatás mutatója 45,9 pontról 45,7 pontra süllyedt, azaz folytatódtak a leépítések.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!