Az East River közelében található luxusház egyik lakása gyulladt ki, a CNN hírei szerint a tűz három szomszédos lakásra is átterjedt. A helyszínen körülbelül 150 tűzoltó dolgozott, amíg sikerült eloltaniuk a lángokat. A tűzoltóság szakemberei továbbra is dolgoznak a kiürített épületben. A CIA úgy nyilatkozott, hogy véleményük szerint nem terrortámadásról van szó, azonban a "rutin szerint" ügynököket küldtek a helyszínre. Az amerikai hírügynökségek jelentései szerint elképzelhető, hogy a gép Cory Lidle, a New York-i Yankees baseball csapat játékosának tulajdonában állt, a rendőrség megerősítette, hogy egyedül Lidle tartózkodott a fedélzeten.A repülési hatóság szóvivője elmondta, hogy a merevszárnyú kisgépnek az East River fölött kellett volna repülnie. A pilótának a folyó mentén kellett volna haladnia, és az alapján tájékozódni, így nem állt kapcsolatban a légiirányítókkal.Az 1986-ban épített 50 emeletes torony a Sotheby aukciós ház közelében található, 183 lakása közül a legtöbb egymillió dollárnál többet ér.Az eset hírére az amerikai piacok meredek esésbe kezdtek, zárásra azonban visszapattantak, így végül csak pici mínuszban fejezték be a napot, és az államkötvényhozamok is magukra találtak.A repülési hatóság a baleset egymérföldes körzetében megtiltotta a légiforgalmat, a repülőterek azonban zavartalanul működnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!