Kissé erősebb a forint

A magyar deviza a tegnap késő délutáni szintekhez képest jelenleg kissé erősebbnek mutatkozik az euróval szemben. A régió többi devizája is erősödött az euróval szemben.
NAPI, 2012. december 19. szerda, 08:57
Fotó: Napi.hu

A forint az euróval szemben 0,2 százalékkal jár erősebb szinten a tegnapi 287,71-es árfolyamhoz képest, jelenleg 287,12 forintot ér egy euró. A dollárral szemben szintén hasonló a kép: a tegnap késő délutáni 217,50 után jelenleg 216,83 forinton jegyzik a zöldhasút. A svájci frankért 237,93 forintot kérnek jelenleg. Az eurót 1,3245 dolláron jegyzik, míg az euró/svájci frank kurzusa 1,2080-nál jár.

A keddi MNB Monetáris Tanácsának 25 bázispontos kamatvágása az euró/forint árfolyamán nem nagyon látszódott meg, miután devizapiaci kereskedők szerint a csökkentést már beárazta a piac.

Szerdán néhány makroadat érkezik mind az eurózónából, mind az USA-ból, amelyek esetleg árfolyammozgató hatásúak lehetnek. Ilyen egyebek mellett a német IFO-index, vagy az USA-ban néhány ingatlanpiaci adat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK