Kedden sem zökkent ki a világ, a bankközi devizapiac ezúttal is ignorálta a legfrissebb makrofejleményeket, azaz nem hatottak sem a részletes GDP-számok, sem a külkereskedelmi mérleg romlása, sem pedig a pénzügyminiszter azon bejelentése, miszerint a tervezettnél hamarabb teljesíti Magyarország a maastrichti kritériumokat.

Az amerikai fizetőeszköz ugyanakkor gyengült az uniós devizához képest, az euró/dollár-keresztárfolyam 1,29 fölé emelkedett, ez pedig hagyományosan erősítőleg hat a feltörekvő piaci devizákra. A lengyel zloty, a cseh korona és a török líra ázsiója így emelkedett, de velük tartott a forint is, igen szerény forgalom mellett.

Az euró árfolyama a hétfő délutáni, 264,60 forintos szintet követően a nap nagy részében 263,00-263,50 között mozgott, fél öt után 262,50 volt az ár, miközben a dollár egysége 203,40, a svájci franké 167,80 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!