Az egy nappal korábbi, szerda reggeli 225 forint feletti svájci frank és 288 forint feletti euró jegyzésekhez képest ugyanakkor erősödött a forint. Szerdán a svájci frank árfolyamrekordot döntött az euróval, és ezzel párhuzamosan a forinttal szemben is, a magyar fizetőeszköz árfolyama így történelmi mélypontra, 226 forintot meghaladó szintre gyengült a svájci frankkal szemben, az euró jegyzése pedig megközelítette a 290 forintot. Délutánra aztán a forint korrigálta az elsősorban külső tényezők miatt kedvezőtlenné vált befektetői hangulatban elszenvedett veszteségeit. Ugyanakkor a 226 forintos svájci frank olyan határt jelent, amelynek áttörésével megnyílhat az út a 230 forintos jegyzések felé - emeli ki a Commerzbank elemzése, amely szerint a befektetők nagy figyelemmel követik a kormány és a jegybank reakcióját a forint gyengülésére. Száz japán jen 270,57 forintot ért csütörtök reggel, az előző esti 268,68 forint és az egy nappal korábbi 272,07 forint után. A dollárt 226,01 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon, a szerda esti 225,25 és a reggeli 227,10 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!