A Rába azt követően döntött arról, hogy értékesíti a közös vállalatban meglévő 25,5 százalékos részesedését, hogy lezárult az öntöde kapacitásbővítését és technológiai fejlesztését célzó értéknövelő program.

A Rába döntését azzal indokolta, hogy célja a kulcstevékenységekre való koncentrálás, a fő tevékenységhez nem tartozó eszközök értékesítéséből származó forrásokat pedig stratégiai fejlesztési projektek végrehajtására fordítja. A tranzakció semmilyen módon nem érinti a felek között fennálló stratégiai együttműködést.

Az öntöde - a megkötött általános keretszerződés alapján - továbbra is minőségi öntvényekkel látja el a Rábát, miközben a győri társaság kovácsolt futómő-alkatrészekkel látja el a BPW hazai és nyugat-európai üzemeit. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az öntődében meglévő 25 százalékos részesdés névértéken 1,15 milliárd forintot tett ki, azonban az elmúlt két év vesztesége miatt a részesdésre jutó saját tőke ennek mintegy negyedével kevesebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!