Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zártkörű Részvénytársaság 2007. augusztus 29-én összesen 33 000 010 darab, az FHB Nyrt. által kibocsátott A sorozatú törzsrészvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek gyorsított részvényértékesítés keretében – jelentette be az APV. A részvények értékesítési ára részvényenként 2025, forint volt. Az értékesített részvények az FHB Nyrt. jegyzett tőkéjének 50 százalék +1 szavazati hányadát jelentik. A tranzakció eredményeként az ÁPV Zrt. tulajdonosi részesedése 54,1 százalékról 4,1-re csökkent, mely kizárólag B-sorozatú elsőbbségi részvényt jelent. A tranzakció kizárólagos könyvvezetője a HSBC Bank Plc. volt. Az utolsó ismert kormányhatározat szerint stratégiai befektetőnek értékesítenék a 66 milliárd forint értékűre becsült csomagot, aminek némileg ellentmond a mostani - pénzügyi befektetőkre szabott - értékesítési mód. Ha a kormány klasszikus privatizációs bevételként számolja el a 66 milliárdot, úgy az államháztartás idei hiánya 0,2-0,3 százalékponttal csökkenhet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!