Folytatják a tegnapi emelkedést az európai piacok, amit egy angol kiskereskedelmi adat is támogat. A szigetországban júliusban a kiskereskedelmi értékesítések 0,1 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, mely nagyrészt a hónap végén kezdődő olimpiai játékoknak köszönhető.

Nem szűnik az optimizmus az európai piacokon, így az irányadó börzék a pozitív tartományban tartózkodnak. Az élen a görög-portugál-spanyol trió áll, melyek rendre 1,8, 1,5, 1,4 százalékot erősödtek.

A kedvező hangulatban az elmúlt időszakban szorosan követett spanyol és olasz 10 éves állampapírok hozamai tovább esnek. A spanyol kötvények 6,7, míg olasz társaik valamivel 6 százalék alatti kamatot kínálnak.

A Standard Chartered piaci hírek szerint 250 milliárd dollár értékben hajtott végre tranzakciókat irániai bankokkal, melyeket nem hozott a New York-i pénzügyi felügyelet tudtára. Ezzel megszegte az USA pénzmosási szabályait. A pénzügyi felügyeletnél úgy nyilatkoztak, hogy akár meg is vonhatják a társaság működési engedélyét. A részvények a mai kereskedésben 15,5 százalékos mínuszban tartózkodnak.

Az emelkedő olajár az olajipari részvényeket támogatja: a BP Plc 2,1, a Total SA 1,5 százalékot erősödött. Az autószektor is jól teljesít, olyannyira, hogy 1,5 százalékos plusszal vezeti az emelkedést. A BMW 1,6, a Daimler 1,4, míg a Volkswagen 1,8 százalékkal került feljebb

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!